Fläskytterfilé med hemmagjord potatissallad

 
 
 
 
 
 
 
 
Detta var en otroligt god och lyxig rätt som vi gjorde mitt i förra veckan! Ibland ska man väl unna sig ;)
 
Vi gnuggade in rikligt med kryddor på köttet och sen stekte vi det i smör i en stekpanna först så den fick fin stekyta. Efter det fick den flytta in i ugnen med stektermometer. 200C på ugnen blev perfekt! När temperaturen var runt 65C var den färdig!
 
Under tiden köttet var i ugnen gjorde vi potatissalladen.
 
800g färskpotatis
Några tomater
1 knippe grön sparris
2 msk olja
2 msk balsamvinäger
1/2 dl hackad persilja
 
Skrubba potatisen och koka den tills den är färdig i saltat vatten. Finns det några potatisar som är stora, halvera dem.
 
Skär tomaterna i mindre bitar. Koka sparrisen. Blanda alla ingredienser och strö över salt. Servera salladen varm eller kall.
 
- En god rätt som man genast ville ha mer av! Till hade vi kall bearnaisesås. Passade bäst med kall tyckte vi. Dagen efter är det bara att äta allt som det är. Krävs inte ens värmning i mikro. Låt det stå i rumstemperatur lite, så är det bara att äta igen:) Såsen var pricken över i. Brukar inte gilla stabbiga såser, men den här var det och det passade ändå. Så det var tur;) Gott som bara den!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0