Baslika och vitlöksscones

 
 
 
 
Dessa åt vi tillsammans med en pastasallad! Perfekt tillbehör. Lite buffékänsla!
Första gången jag gjort scones med de här ingredienserna. Brukar vara någon av de vanliga varianterna. Men detta var lika välkommet och som alltid kul att testa :) Lyckad testning blev det allt :)
 
 
Cirka 6 stycken
 

Cirka 6 cd vetemjöl
1 1/2 tsk salt
4 tsk bakpulver
1/2 dl hackade basilikablad
1 pressad vitlöksklyfta
100g smör
3 dl mjölk
 
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt basilika och vitlök. Fördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna till en grynig massa.
 
Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Använd sedan en muffinsplåt. Fördela degen i de olika facken. Grädda dem i cirka 10 minuter på 250°.
 
Ät dem nygräddad med smör! :)
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0