Baslika och vitlöksscones



Dessa åt vi tillsammans med en pastasallad! Perfekt tillbehör. Lite buffékänsla!
Första gången jag gjort scones med de här ingredienserna. Brukar vara någon av de vanliga varianterna. Men detta var lika välkommet och som alltid kul att testa :) Lyckad testning blev det allt :)
Första gången jag gjort scones med de här ingredienserna. Brukar vara någon av de vanliga varianterna. Men detta var lika välkommet och som alltid kul att testa :) Lyckad testning blev det allt :)
Cirka 6 stycken
Cirka 6 cd vetemjöl
1 1/2 tsk salt
4 tsk bakpulver
1/2 dl hackade basilikablad
1 pressad vitlöksklyfta
100g smör
3 dl mjölk
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt basilika och vitlök. Fördela smöret i mjölblandningen med fingertopparna till en grynig massa.
Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Använd sedan en muffinsplåt. Fördela degen i de olika facken. Grädda dem i cirka 10 minuter på 250°.
Ät dem nygräddad med smör! :)

Kommentarer
Trackback