Valnötsbröd

 
 
 
 
 
12 småbröd
 
25g jäst
1msk flingsalt
2msk honung
4dl kallt vatten
1dl mjölk
2msk olja
75g grovhackade valnötter
2dl fint rågmjölk
8dl vetemjöl special
 
 
Börja med att smula jästen i en bunke.
Tillsätt därefter flingsalt, honung, vatten, mjölk och olja.
 
Rör ihop allt till en jämn massa. Tillsätt de hackade valnötterna. Blanda i det mesta av mjölet och arbeta till en bra deg.
 
Blanda degen med degkrokar i 15 minuter. Gör du för hand får du göra längre.
 
Låt degen jäsa i 2 timmar under bakduk.
 
Häll ut resten av mjölet på bakbordet och häll degen på det.
 
Knåda degen och forma till en avlång rulle. Dela den i 12 lika stora bitar. Lägg bitarna på en muffinsplåt. Låt jäsa i ytterligare 1 timme under bakduk. Sätt samtidigt ugnen på 250grader.
 
Grädda bröden i 5 minuter, sänk därefter värmen till 200grader och grädda i 25-30 minuter till.
 
Låt svalna något, liggandes under duk, på galler.
 
-Bröden vällde över väldigt på plåten, såg ut som champinjoner, jättefina blev dom. Otroligt goda också. Med bara smör eller smör och salami var det väldigt goda. Trodde att valnötterna skulle ta över väldigt, men det var precis lagom. Underbara blev dom helt enkelt!
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0