Pestobiffar i tomatsås




4 personer
400g nötfärs
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 ägg
1 sats pesto
1 msk smör
Pesto
13g pinjenötter
1/2 dl basilikablad
1/2 dl basilikablad
1 vitlöksklyfta
1/2 dl finriven parmesanost
1 krm salt
1 krm svartpeppar
1/4 dl olivolja
Tomatsås
4 tomater
1 msk olivolja
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 marinerade soltorkade tomater
1 1/2 dl hönsbuljong (tärning+vatten)
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 krm nymald svartpeppar
Tillbehör
Pasta
Basilikablad
- Börja med peston: Mixa basilikabladen, pressad vitlök, pinjenötter, parmesanost, salt och peppar i en matberedare. Tillsätt oljan försiktigt droppvis under tiden du rör.
- Blanda färsen med salt, peppar, ägg och pesto.
- Gör sedan tomatsåsen: Halvera och kärna ur tomaterna. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek tomaterna i olja tills de får färg.
- Lägg i löken och fräs den med tomaterna. Mixa tomater, lök, vitlök och soltorkade tomater. Späd med buljongen. smaksätt efter smak med salt, socker och peppar.
- Forma biffarna och stek dem i smör. Ungefär 4-5 minuter på varje sida. Häll på såsen och låt biffarna puttra 3 minuter.
- Servera med nykokt pasta och basilikablad.
- Jättegod rätt! Med ett glas rött till är den fulländad! Använd finare pasta till den här rätten, pasta som har bra kvalité. Det är den här rätten värd! Kommer garanterat att göras igen! :)

Kommentarer
Trackback