Bolognese



-yummy yummy! Bolognese funkar alltid! Så äre bara;) Inget fel med den här rätten över huvud taget! Med en smarrig sallad och ett glas rött, blev detta fulländat! :)
- Detta recept är från kokboken Markus pasta! Har ni inte den, köp den. En av de bästa kokböckerna jag har!
4 portioner
400g pasta
300g nötfärs
4msk olivolja
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 bit rotselleri
2 msk tomatpuré
1 dl vitt vin
1 burk hela tomater
1 köttbuljongtärning
2lagerblad
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
Salt
Svartpeppar
Parmesanost
- Bryn färsen i olivoljan på hög värme. Tillsätt löken, vitlöken, morötterna och sellerin. Allt hackat i mindre bitar. Stek allt tillsammans ytterligare några minuter.
- Rör i tomatpurén, tomaterna och vinet. Koka upp alltsammans, smula i buljongen och häll i örterna. Låt allt sjuda under lock. Gärna upp till 1 timma. Rör om lite då och då. Om du själv anser att det behövs spädas lite med vatten, så gör det. Till slut kan du smaksätta med peppar och salt.
- Koka pastan och riv parmesanosten. Gör en god sallad till. Servera allt tillsammans!

Kommentarer
Trackback