Klassiska tekakor





12 stycken


2 1/2 dl mjölk
75g smör
50g jäst
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
10dl vetemjöl special
1ägg

1. Sätt ugnen på 250 grader.

2. Värm mjölk och smör till fingervarmt i en kastrull. Smula sönder jästen i en skål. Häll på den varma mjölken och rör ut jästen. Blanda i sirap och salt.

3. Rör ner mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg som är lite klibbig. Låt degen jäsa i 30 minuter under bkduk.

4. Ta upp degen och knåda den lätt. Dela degen i 12 bitar. Rulla till bullar och platta ut till kakor som läggs på plåt med bakplåtspapper. Picka tekakorna med en gaffel.

5. Låt tekakorna jäsa i 30 minuter till.

6. Pensla försiktigt tekakorna med lätt uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter.


- tekakorna blev jättefina och goda. Smakar verkligen som receptet heter : Klassiska tekakor. Kommer garanterat göra dem igen :)






Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0