Klassiska tekakor


12 stycken
2 1/2 dl mjölk
75g smör
50g jäst
1 dl ljus sirap
1 tsk salt
10dl vetemjöl special
1ägg
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Värm mjölk och smör till fingervarmt i en kastrull. Smula sönder jästen i en skål. Häll på den varma mjölken och rör ut jästen. Blanda i sirap och salt.
3. Rör ner mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg som är lite klibbig. Låt degen jäsa i 30 minuter under bkduk.
4. Ta upp degen och knåda den lätt. Dela degen i 12 bitar. Rulla till bullar och platta ut till kakor som läggs på plåt med bakplåtspapper. Picka tekakorna med en gaffel.
5. Låt tekakorna jäsa i 30 minuter till.
6. Pensla försiktigt tekakorna med lätt uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
- tekakorna blev jättefina och goda. Smakar verkligen som receptet heter : Klassiska tekakor. Kommer garanterat göra dem igen :)

Kommentarer
Trackback