Tekakor med linfrön och fibrer





12 stycken

2 1/2 dl mjölk
75 g smör
50 g jäst
1/2 dl brödsirap
1 tsk salt
1 dl linfrön
1 1/4 dl vetekli
8 dl grovt vetemjöl
1 ägg

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Värm mjölk och smör fingervarmt i en kastrull. Smula sönder jästen i en degbunke. Häll på den varma mjölken och rör ut jästen. Blanda i sirap, saltlinfrön och vetekli.
  3. Rör i mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig dem som är lite klibbig. Låt degen jäsa i 30 minuter.
  4. Ta upp degen och knåda den lätt. Dela den i 12 bitar. Rulla till bullar som du sedan plattar ut till kakor.
  5. Lägg kakorna på plåtar med bakplåtspapper. Picka tekakorna med en gaffel.
  6. Låt kakorna jäsa 30 minuter till.
  7. Pensla dem försiktigt med lätt uppvispat ägg. Grädda dem i cirka 10 minuter mitt i ugnen.

- Åå så goda de här var :) Tack Oskar som lånade ut sin ugn till oss när strömmen i hela vårat område gick! Som tack fick han några nygräddade tekakor. Även han tyckte dem var goda, vilket var väldigt roligt:) Vi använde de här när vi gjorde räkmackor:) Passade jättebra till!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0