Lyxig köttfärssås






4 portioner

3 finhackade schalottenlökar

1 ask cocktailtomater, halverade

300 g blandfärs

1 msk tomatpuré

3–4 dl bra rödvin

Parmesanost - att hyvla över vid servering

Gör så här:

1. Fräs lök i smör. Häll på cocktailtomater och tomatpuré.

2. Blanda i färsen, krossa med en visp så att det inte blir några stora köttklumpar.

3. Häll på rödvin och låt det koka länge, cirka 50–60 minuter.

4. Servera med spagetti eller annan pastasort. Hyvla parmesanost över.

 

-En väldigt speciell köttfärssås. Blev mustig och god, men känns ändå som att någon krydda saknas. Även om det är syndigt att använda ketchup på den här varianten, så blev det på ett sätt godare.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0