Vaniljscones

 

Receptet är för 4 personer.

  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • 100 gram smör
  • 450 g vetemjöl (7,5 dl)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk muscovadosocker, mörkt (Går även med råsocker eller strösocker)
  • 4 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

Blanda mjöl, vaniljsocker, socker bakpulver och salt i en bunke.

Skär smöret i bitar och blanda ner det i mjölet. Finfördela smöret med fingrarna till en grynig massa.

Blanda ner yoghurten och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i fyra bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter. Skär två skåror i varje kaka, i ett kors. Nagga kakorna med en gaffel.

Strö gärna lite muscovadosocker över sconesen innan de gräddas.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 250 grader i cirka 10 minuter.

Låt svalna lite och servera sedan nygräddade som de är eller tillsammans med smör och en god citrusmarmelad.

 

Mumsigt goda:)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0