Valnötskaka

Glömde ta kort på den goda kakan tyvärr:(Så ni får nöja er med ett foto på mig istället;)



200 g mörk blockchoklad
100 g valnötter
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk starkt kaffe
Smör till formen
Ströbröd till formen


Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 21 cm i diameter. Bryt blockchokladen i bitar och mixa i matberedare tillsammans med valnötter, ägg, socker och kaffe tills du får en ganska jämn smet. Häll smeten i formen och grädda knappt 25minuter i 175°C. Låt kakan kallna. Sikta gärna över florsocker och dekorera med valnötter.

-Jättegod kaka som dessutom är glutenfri (Om man bortser från ströbrödet, går ju däremot att ha något annat som ströbröd så att kakan blir helt glutenfri). Kakan var omtyckt av alla som åt av den. Påminner om kladdkaka i konsistens och smak. Gott med grädde till!:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0