Våfflor med massa gott:)








Vardagsvåfflor

10 laggar

50g smör
2ägg
6-7dl mjölk
5dl vetemjöl
2krm salt

  • Smält matfettet och låt det svalna. Vispa upp äggen i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och hela mjölkmängden. Vispa eller rör smeten slät. Häll i resten av mjölken, saltet och matfettet.

  • Hetta upp våffeljärnet och smörj första laggen med lite matfett. Grädda våfflorna guldgula. Servera genast eller lägg på ett galler, så håller de sig krispiga.

  • Servera våfflorna med olika sylter, grädde och frukter.


  • -Vi fick för oss att göra våfflor till lunch en dag. Var jättegott, är ju inte så ofta man äter våfflor precis. Kom på att våffeldagen är den 25mars eller vad det är, men då äter vi nog inte våfflor. Får räcka för ett tag fram över.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0