Ungersk kycklingpasta





4 portioner

2 kycklingfileér
Cirka 300g pasta
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1dl ajvar relish
2msk färsk timjan eller 1 tsk torkad

Koka pastan. Skär purjolöken i stimlor på längden. Lägg dem i pastavattnet när det återstår någon minut av koktiden. Stek kycklingen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. Koka upp grädde och ajvar relish i en kastrull. Lägg i kycklingen, vitlök och timjan. Låt koka någon minut. Servera såsen med pastan.

-Väldigt smakrik och god kycklingrätt. Vi tog mer ajvar än vad som står, blir mer smak. Vi använde en mild ajvar. Hade nog varit godare med en starkare variant. Ett tips är att låta purjolöken vara med i kycklingröran istället för pastan. Tror det blir bättre. Purjolöken smakar ingenting som den är när den kokats med pastan, tror den får behålla smaken mer om den är med i kycklingröran.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0