Tomatsoppa med färska tomater

Det här behövs till 4 portioner:
1 kg färska tomater
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk hackad röd chili
1 nypa socker
cirka 8 dl grönsaksbuljong
Några kvistar färsk basilika och persilja
Salt och svart peppar
Servera med bröd och parmesan:)
Gör så här:
1. Hacka tomaterna och fräs dem i olivolja. Tillsätt pressad vitlök, chili och en nypa socker. Häll över buljongen och låt det hela puttra på svag värme i cirka 10minuter(men vi hade i 1timma, blir godare smak om den får dra till sig längre).
2. Hacka basilika och persilja grovt och lägg ner i soppan, spara lite till garneringen. Mixa soppan slät. Salta och peppra. Färdig:)
-Inte så jättebra bild, men otroligt gott blev det:) Godare smak med färska tomater än med krossade tomater på burk.

Kommentarer
Trackback