Texasbiff med potatisgratäng, bea och sallad




Det här åt vi på min och Alfreds 1/2 års förlovnings dag:) Lite lyxigare:) Ska man fira, så ska man:) Underbart gott var det och mega mätt blev man. Det räckte till var sin lunch till dagen efter också:) Aldrig fel att ha så här lyxig mat till lunch:)
4-6 personer
10-12 potatisar
2 stycken gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 tsk rosmarin
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
3 dl grädde
2 1/2 dl riven ost
Skala potatisen och skär löken i tunna strimlor. Skiva potatisen.
Varva potatis och lök i en lätt smord ugnssäker form. Krydda med pressad vitlök, rosmarin, salt och peppar mellan varven. Häll på grädden. Strö över osten. Grädda i 200°C, 45-60 minuter.
-Vi åt potatisgratängen med texasbiff, bearnaisesås och sallad. Underbart gott:)
Texasbiffen:
Stek på båda sidorna, max 3-4 minuter på varje sida. Perfekta om de inte är helt genomstekta. Ät köttet och potatisgratängen direkt, smakar bättre medan det är varmt:)

Kommentarer
Trackback