Tekakor





12 stycken

100 g margarin
4 dl mjölk
50 g jäst
2 msk socker
4 krm salt
4 dl vetemjöl
5 dl fullkornsvetemjöl

Gör så här:

1. Smält margarinet i en kastrull. Häll i mjölken och värm den till 37°.

2. Smula jästen i en skål. Häll mjölken över. Blanda med en träsked. Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl och 2 1/2 dl vetemjöl.

3. Arbeta degen tills den blir smidig och släpper skålen. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Ställ degen att jäsa i cirka 10 minuter under bakduk.

4. Sätt ugnen på 250°. Ta fram två plåtar och lägg bakplåtspapper på.

5. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta tills den är smidig och släpper bordet utan mjöl. Rulla degen till en längd och dela i två delar. Dela sedan varje del i 6 bitar vardera.

6. Forma delarna till runda bullar och klappa ut dem till runda kakor cirka 12cm i diameter. Lägg dem på plåtarna. Nagga dem med gaffel. Låt kakorna jäsa med bakduk över i några minuter. Grädda dem sedan mitt i ugnen cirka 8 minuter.


-Jättegoda:) Tänk på att verkligen platta ut dem. När de sedan har fått kallna lite, glöm inte att lägga dem i påsar och frys in:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0