Tagliatelle el ragu classico



Tagliatelle med en klassisk köttfärssås :)


4 portioner

400 g tagliatelle
2 morötter, skalade
75 g rotselleri
2 dl olivolja
1 stor gul lök, hackad
500 g nötfärs
200 g tomatpuré
3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning)
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl rödvin alternativt vatten
200 g körabärstomater

Dela morötterna på längden i två bitar. Skala och skär rotsellerin i några bitar. Rotfrukterna ska plockas bort senare, så skär stora bitar. Täck en kastrullbotten med olivolja, hetta upp till medelvärme. Fräs den hackade löken, lägg i morötterna och rotsellerin. Lägg i all färs i kastrullen. När färsen är genomstekt, lägg i tomatpuré och buljong. Salta, peppra och häll i vin, alternativt vatten. Rör runt, låt sjuda på låg värme i 20-60minuter. Lyft ur moroten och rotsellerin. Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet. Dela körsbärstomaterna på hälften, lägg ner i såsen. Värm upp snabbt, cirka 1 minut. Vänd ner tagliatellen och servera.

-Jättegod rätt som tar lite längre tid att göra, men som verkligen är värd det! Vi köpte matlagningsvin och hade i, vilket gick lika bra. Dessutom åt vi morötterna och rotsellerin ändå, trots att man skulle ta bort dem. Men de var jättegoda till:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0