Tagliatelle el ragu classico

Tagliatelle med en klassisk köttfärssås :)
4 portioner
400 g tagliatelle
2 morötter, skalade
75 g rotselleri
2 dl olivolja
1 stor gul lök, hackad
500 g nötfärs
200 g tomatpuré
3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning)
1 msk salt
1 tsk svartpeppar
1 dl rödvin alternativt vatten
200 g körabärstomater
Dela morötterna på längden i två bitar. Skala och skär rotsellerin i några bitar. Rotfrukterna ska plockas bort senare, så skär stora bitar. Täck en kastrullbotten med olivolja, hetta upp till medelvärme. Fräs den hackade löken, lägg i morötterna och rotsellerin. Lägg i all färs i kastrullen. När färsen är genomstekt, lägg i tomatpuré och buljong. Salta, peppra och häll i vin, alternativt vatten. Rör runt, låt sjuda på låg värme i 20-60minuter. Lyft ur moroten och rotsellerin. Koka tagliatellen enligt anvisningar på paketet. Dela körsbärstomaterna på hälften, lägg ner i såsen. Värm upp snabbt, cirka 1 minut. Vänd ner tagliatellen och servera.
-Jättegod rätt som tar lite längre tid att göra, men som verkligen är värd det! Vi köpte matlagningsvin och hade i, vilket gick lika bra. Dessutom åt vi morötterna och rotsellerin ändå, trots att man skulle ta bort dem. Men de var jättegoda till:)

Kommentarer
Trackback