Spenatpasta med fetaost och skinka

4 portioner
Cirka 6 dl pasta
Sås
1 paket (cirka 250g) djupfryst hel spenat eller 1 påse (cirka 150g) färsk spenat
2 dl strimlad purjolök
1msk smör
1 paket fetaost
2dl créme fraiche
150-200g kassler i strimlor
Salt och peppar
2 tomater skurna i mindre bitar
1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Grovhacka spenaten, det går lätt om du först låter den halvtina i mikrougnen. Riv eller strimla den färska spenaten. Fräs spenaten i smör i en kastrull tillsammans med löken.
2. Blanda ner den grovt rivna osten och låt den smälta på svag värme under omrörning. Späd med créme fraiche.
3. Lägg i kasslerstrimlor. Smaksätt försiktigt med salt och peppar. Koka upp såsen. Späd eventuellt med lite kokspad från pastan. Häll upp pastan i en varm skål och blanda den med såsen. Garnera med tomatbitar.
-Krämig pch god rätt. Är godare om tomaten är solmogen eller tillagad i ugn. Perfekt vardagsrätt.

Kommentarer
FulAnka
Måste prova :D
Hanna
Ja, vad roligt:) Det tycker jag att du ska:)
Trackback