Spenatpasta med fetaost och skinka



4 portioner

Cirka 6 dl pasta

Sås

1 paket (cirka 250g) djupfryst hel spenat eller 1 påse (cirka 150g) färsk spenat
2 dl strimlad purjolök
1msk smör
1 paket fetaost
2dl créme fraiche
150-200g kassler i strimlor
Salt och peppar
2 tomater skurna i mindre bitar

1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Grovhacka spenaten, det går lätt om du först låter den halvtina i mikrougnen. Riv eller strimla den färska spenaten. Fräs spenaten i smör i en kastrull tillsammans med löken.

2. Blanda ner den grovt rivna osten och låt den smälta på svag värme under omrörning. Späd med créme fraiche.

3. Lägg i kasslerstrimlor. Smaksätt försiktigt med salt och peppar. Koka upp såsen. Späd eventuellt med lite kokspad från pastan. Häll upp pastan i en varm skål och blanda den med såsen. Garnera med tomatbitar.

-Krämig pch god rätt. Är godare om tomaten är solmogen eller tillagad i ugn. Perfekt vardagsrätt.



Kommentarer
FulAnka

Måste prova :D

2012-03-20 @ 16:27:29
URL: http://fulanka.blogg.se/
Hanna

Ja, vad roligt:) Det tycker jag att du ska:)

2012-03-21 @ 01:13:26


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0