Spagetti alla carbonara





4 portioner

3 msk olivolja
1 paket bacon, delade i småbitar
2 stora vitlöksklyftor, hackade
1 dl torrt vitt vin
3 ägg, rumstempererade och uppvispade
1 dl parmesan, nyriven
Salt och nymald svartpeppar
500 g spagetti
1/2 dl bladpersilja, hackad

1. Göra såsen.
Sätt en stor kastrull med pastavatten på spisen. Hetta upp 1 matsked olivolja på medelvärme i en stor stekpanna.

Lägg i baconet och 3 matskedar vatten och låt det puttra tills all vätska har försvunnit. Tillsätt vitlöken och de två återstående matskedarna olivolja och låt det fräsa i cirka 4 minuter till baconet fått färg.

Rör om under tiden. Häll i vinet och låt det sjuda i 1 minut tills alkoholen försvunnit.

Vispa samman ägg, parmesan och 1 knapp tesked salt i en stor serveringsskål och ställ åt sidan


2. Koka pastan. Tillsätt 2 matskedar salt i det kokande pastavattnet. Lägg i pastan och koka den tills du tycker den är bra. Gärna lite tuggmotstånd. Rör om med jämna mellanrum. Häll av pastan i ett durkslag, men behåll drygt 1 dl av kokvattnet.

Rör kraftigt och hastigt ner äggblandningen i pastan så att allt blandas ordentligt. Tillsätt pastavatten om så önskas för att göra den lösare. Häll i baconet, rikligt med nymald svartpeppar och bladpersilja. Blanda och servera:)


-Otroligt god rätt:) Vi brukar äta pasta carbonara med ketchup, så fick bli det lite till den här också. Speciellt eftersom Alfred är lite av en ketchupoman;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0