Sommarpasta med spenat och bacon





Sommarpasta heter rätten, men passar utmärkt nu på vintern ändå:) Jättefräsch rätt och smakar hur gott som helst. Tips är att blanda röran tillsammans med pasta direkt när allt är färdigt. Det gjorde inte vi den här gången, men smakerna blir bättre ihop då:) Vi hade även i pyttelite fetaost i rätten också. Blev jättegott:)

4 portioner

300 g spagetti
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor i skivor
1 röd paprika i tärningar
1 röd chili i tärningar
1 rödlök i tärningar
1 paket bacon
Cirka 150 g färsk strimlad spenat eller 1 paket, cirka 250 g djupfryst hel spenat
1 tsk salt

Tillbehör till detta: Parmesan eller annan smakrik ost.

1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Förbered grönsakerna.

2. Hetta upp olivolja och blanda i vitlök, paprika, chili, rödlök och bacon. Fräs allt ett par minuter under omrörning på medelvärme.

3. Tillsätt spenaten och låt allt sjuda under cirka 2 minuter. Smaksätt eventuellt med lite salt.

4. Häll av pastavattnet. Vänd ner baconfräset i pastan. Lägg upp på tallrikar och strö över riven ost.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0