Rårörda lingon


Tur att man har en mormor som har en stor frysbox med bara massa olika bär:) Henne går jag alltid till när jag behöver fylla på i min egen frys:) Hihi!
Jag och Alfred åt ju hemmagjorda köttbullar, kokt potatis och gräddsås för ett tag sen, därför tänkte vi att vi kunde göra rårörda lingon till:) Vi hade ingen lingonsylt hemma, så det passade bra:) Det enda man behöver är lingon och socker:)
Så här gör du rårörd lingonsylt:
Rensa och skölj bären. Är dem frysta så låt dem ligga i en bunke och tina. När bären är tinade tillsätt sockret och rör tills sockret löst sig och bären blivit mosiga.
Häll upp sylten i väl rengjorda, kalla glasburkar. Det går jättebra att frysa dem om man vill.
För en stor glasburk och en liten plastburk fyllda med rårörd lingonsylt använde vi 1 1/2 l lingon och 7 1/2 dl socker.

Kommentarer
Trackback