Potatissoppa med frasig baguette och fetaost

4 portioner
Skala och skär 2 gula lökar och 8 potatisar i mindre bitar. Skär 2 tomater i klyftor. Fräs lök och 1 tsk curry i 2 msk olivolja cirka 3 minuter i en stor kastrull. Tillsätt potatis, tomater, 3 msk koncentrerad kycklingfond och 2 tsk timjan. Fräs ytterligare cirka 1 minut. Tillsätt 6 dl vatten. Låt koka upp och sjud under lock tills potatisen är mjuk, cirka 15minuter. Gör fetaostbaguettena under tiden.
Sätt ugnen på 250°C. Lägg 4 delade skivor av baguetten på längden på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och fördela 1/2paket fetaost över. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och fått lite färg.
Späd soppan med mer vatten till önskad konsistens. Koka upp och vänd ner cirka 2dl fryst bladspenat. Servera soppan tillsammans med baguetterna:)
-En god och smakrik soppa. Underbara smaker! Pefekt med fetaost baguetterna till:) Mumma:)

Kommentarer
Trackback