Ost, skink och broccoli paj + sallad


Fransk tomatsallad

3 tomater (gärna blanda flera olika tomatsorter om man kan, självklart fler tomater då)
2 msk hackad gul lök, röd lök eller gräslök (vi tog gul lök)
1 vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja

Vinägrett:
1 msk vinäger (vi tog balsam vinäger)
2 msk olja (vi tog olivolja)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skär tomaterna i skivor eller bitar. Hacka gul och vitlöken fint. Blanda vinägretten. Blanda tomater, lök, persilja och vinägretten.

God sallad som blir extra god om den får dra lite. Smakerna drar till sig med varandra och blir ljuvlig! Härligare när tomaterna är rumsvarma också. Väldigt sällan jag äter kall tomat, usch och fy!


Pajen:
3 dl vetemjöl (vi tog hälften vetemjöl och fullkornsvetemjöl)
100 g kallt smör
3 msk vatten

Fyllning:
Vi mätte inte riktigt hur mycket skinka och broccoli vi hade i. Tog tills pajen fylldes helt enkelt. (Vi använde färsk broccoli)
3 cm purjolök
2 ägg
2 dl mjölk
1 krm svartpeppar
Riven ost att ha på toppen

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225°. Mät upp mjölet i en skål. Smula smöret i mjölet med fingertopparna. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.

2. Tryck ut degen i en vid form på botten och kanter. Nagga degen med en gaffel. Grädda pajskalen i cirka minuter mitt i ugnen.

3. Skär fyllningen i mindre bitar och lägg det sedan i det färdiggräddade pajskalet.

4. Vispa ihop ägg, mjölk och svartpeppar och häll över fyllningen. Toppa med den rivna osten. Grädda till slut pajen tills smeten stelnat och fått fin färg, cirka 20minuter.

Allt blev gott:) Mums!



Vi gjorde i två formar så har vi lunch eller middag till en till dag i veckan:)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0