Morotspannkakor



Morotspannkakor:)




4portioner:

1,5 dl vetemjöl
1dl grahamsmjöl
0.5 tsk salt
6dl mjölk
3ägg
2msk smör
250g finrivna morötter
1 tsk hel kummin

Till servering:

Lingonsylt och stekt bacon.

Gör så här:

1. Blanda mjöl och salt. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.

2. Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen. Blanda ner morötter och kummin i smeten.

3. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. Beräkna cirka 3/4 dl smet till en pannkaka. Stek på båda sidor till en ljust guldbrun färg.

4. Servera med lingonsylt och stekt bacon.

Tips! Grahamsmjölet kan bytas ut mot vetemjöl om man vill.



Jättegott och ett bra alternativ till fläskpannkaka i ugn. Detta var en ny variant som vi kommer att göra fler gånger!:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0