Morgonbullar


Det här behövs till 10 stycken bullar:
25 g jäst
3 dl vatten, 37°
1 dl kesella
1 tsk salt
1/2 dl krossade linfrön
2 dl rågflingor
5-6 dl vetemjöl
Ugn: 250°
Gör så här:
1. Smula jästen i en skål och rör ut den med vattnet. Tillsätt kesella, salt, linfrön, rågflingor och det mesta av vetemjölet.
2. Arbeta degen väl och låt jäsa övertäckt i 30minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 10 bitar.
3. Rulla bullar och lägg på en plåt med bakpapper. Täck med en bakduk och låt stå i kylen över natten.
4. Ta ut bullarna och låt dem jäsa medan ugnen blir varm. Pensla med vatten, strö på lite rågflingor och grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Hur goda som helst:)

Kommentarer
Trackback