Ljus kavring









2 stycken limpor


2msk rapsolja
5dl filmjölk
30g jäst
2dl mörk brödsirap
1 tsk salt
Cirka 15dl rågsikt

  • Värm oljan och filen till 37°. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt brödsirapen och saltet. Rör om.
  • Blanda till sist ner rågsikten så mycket att degen släpper bunken. Låt jäsa i 40 minuter.
  • Knåda degen blank och smidig. Forma den till 2 lika stora limpor. Lägg dem i smorda 1 1/2 liters formar.
  • Låt jäsa igen, nu i 30 minuter. Sätt ugnen på 175°.
  • Grädda i 30-60 minuter, nederst i ugnen, tills brödet låter ihåligt när du knackar lätt i botten. Låt svalna under bakduk.

-Otroligt gott bröd. Ser jättefint ut också:) Lär bakas många gånger om framåt:) Jag bakade det här igår, så att Alfred också kunde ha med sig det till praktiken nu eftersom han ska sova där två nätter.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0