Kycklinggryta och ris


600 g kycklingfilé
2 msk smör
salt och peppar
1 dl vatten
5 små schalottenlökar
2 dl rödvin
400 g passerade tomater
2 msk hönsfond eller 1 tärning hönsbuljong
2 lagerblad
2 tsk finhackad färsk timjan eller 1/2 tsk torkad
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
200 g färska champinjoner
2 msk majsstärkelse
2krm salt
1 krm peppar
1. Bryn kycklingbitarna i smör. Salta och peppra. Lägg över dem i en gryta. Skölj ur stekpannan med lite vatten efter varje stekomgång och häll ner det i grytan också.
2. Skala och bryn schalottenlökarna. Skär svampen och rurjolöken och fräs tillsammans med schalottenlöken. Lägg över i grytan.
3. Tillsätt rödvin, tomat och fond eller tärning. Koka upp, tillsätt lagerblad och timjan. Skala och hacka vitlöken, lägg ner den. Sjud grytan 20minuter.
-God rätt som vi åt ris till. Tyckte det trots alla dessa ingredienser blev fattig på smak. Men helt okej rätt ändå:) gör vi den någon mer gång blir det nog att uppgradera den lite.

Kommentarer
Trackback