Kyckling, sås och tagliatelle

2 stora kycklingfileér
1/2 tsk flingsalt
1/2 krm peppar
1 dl färska örter (vi tog hälften persilja, hälften gräslök)
1 dl hönsbuljong, fond eller tärning
1 msk smör till stekning
Såsen:
1 dl hönsbuljong, fond eller tärning
2 dl créme fraiche (vi använde en med parmesan och vitlök smak)
1/2 dl hackad persilja
2 msk hackad dragon
1 krm salt
1/2 krm peppar
Tina fileérna och skär dem i mindre bitar. Krydda och strö på örterna. Bryn kycklingen några minuter, slå på buljong och sjud under lock 10-15 minuter.
Slå i buljongen till såsen, rör ner créme fraiche, persilja och dragon. Låt såsen koka några minuter. Smaka av.
Under tiden du gör kycklingen, kokar du tagliatellen:)
För att göra maten snäppet godare, gör en stor sallad till:)

Kommentarer
Trackback