Kryddiga bullar
Har fortfarande inte fört över alla recept från min andra blogg, så lite titt som tätt kommer det komma upp lite recept överförda därifrån.

Fördeg:
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
50 g jäst
8 dl vetemjöl
Deg:
9 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk kardemumma
200g smör
2,25 dl strösocker
Fyllning:
150g mandelmassa
150g smör
3 stjärnanis
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 ägg till pensling
Tillagning:
1. Blanda fördegen i en bunke.
Låt den stå övertäckt 1 timme.
2. Blanda i övriga ingredienser till degen. Arbeta i 10 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30minuter.
3. Mal kryddorna. Blanda ihop smör, mandelmassa och kryddor.
4. Kavla ut två delar. Bred på fyllningen. Vik över degen. Skär ut 2-3 cm breda strimlor. Sno ihop till ett knyte. Lägg på bakplåt.
5. Pensla bullarna med ägg. Strö över råsocker. Sätt in i ugnen 8-10 minuter på 200°C.
Färdiga att avnjutas:)
Goda bullar, men enligt mig inte lika goda som vanliga kanel eller vaniljbullar! Men ändå roligt att testa något nytt!

Fördeg:
2,5 dl vatten
2,5 dl mjölk
50 g jäst
8 dl vetemjöl
Deg:
9 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk kardemumma
200g smör
2,25 dl strösocker
Fyllning:
150g mandelmassa
150g smör
3 stjärnanis
1 msk kanel
1 msk kardemumma
1 ägg till pensling
Tillagning:
1. Blanda fördegen i en bunke.
Låt den stå övertäckt 1 timme.
2. Blanda i övriga ingredienser till degen. Arbeta i 10 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek, cirka 30minuter.
3. Mal kryddorna. Blanda ihop smör, mandelmassa och kryddor.
4. Kavla ut två delar. Bred på fyllningen. Vik över degen. Skär ut 2-3 cm breda strimlor. Sno ihop till ett knyte. Lägg på bakplåt.
5. Pensla bullarna med ägg. Strö över råsocker. Sätt in i ugnen 8-10 minuter på 200°C.
Färdiga att avnjutas:)
Goda bullar, men enligt mig inte lika goda som vanliga kanel eller vaniljbullar! Men ändå roligt att testa något nytt!

Kommentarer
Trackback