Krämig pasta med kyckling och grönt





Till 4 personer


3-4 kycklingfileér
2 tsk grillkrydda
Smör
300g pasta
2 schalottenlökar
1/2 purjolök
8 salladslökar
200g sockerärter
1 hönsbuljongtärning
2dl vatten
4 vitlöksklyftor
1 msk färska rosamrinblad
1 msk olivolja
1 påse färsk babyspenat
2dl creme fraiche
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Rosmarinkvistar och parmesan till garnering

Gör så här:

1. Krydda kycklingfileérna med grillkryddan och lägg dem i en smord ugnssäker form. Låt de vara i ugnen på 225° tills innertemperaturen är runt 70°. Ta upp fileérna och skölj ur pannan. Låt dem svalna under aluminiumfolie.

2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt den rinna av i durkslag.

3. Skala och skiva schalottenlöken. Ansa och strimla purjo och salladslöken och sockerärterna. Hetta upp stekpannan med smör. Fräs grönsakerna några minuter under omrörning. Smula över buljongtärningen och tillsätt vattnet. Rör om, sänk värmen och bräsera grönsakerna cirka 2 minuter. Ta från värmen.

4. Skär kycklingen i små bitar och blanda med grönsakerna. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlök och rosmarin i olja cirka 1 minut. Blanda i den nykokta pastan och spenaten. Vänd ner kyckling och grönsaker. Blanda i créme fraiche. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.

5. Garnera med hyvlad parmesan oc rosmarinkvistar.

-En rätt som jag trodde skulle vara mycket godare, men som var helt okej ändå:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0