Key lime pie



Den här efterrätten gjorde jag i helgen och bjöd vänner på:) Vi åt den ljummen med grädde till:) Idag till måndagsfika fick det bli lite vaniljglass på toppen, funkade prima det också:) Man tager vad man haver ibland, som man brukar säga:)
6 små pajer
kexbotten
200g digistivekex
100g smör
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400g)
4 äggulor
Skal och saft av 5 limefrukter
Vispad grädde till servering
1. Sätt ugnen på 175g. Krossa kexen i en påse, så de smulas ner till mindre bitar. Blanda dem sedan med smält smör. Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 6 mindre pajformar.
2. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna.
3. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i minst 30-60 minuter. Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen.
4. Fyll pajskalen och grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (något längre om det är en stor paj). Låt dem svalna och servera med vispad grädde.
-Eftersom limeskalen blev så små när vi rev dem i rivjärn, struntade vi i att sila bort dem. Blev gott ändå, men självklart med en starkare lime smak. Gott med både vispgrädde och vaniljglass. De ser så söta ut i de små formarna:)

Kommentarer
Trackback