Hembakat fröknäcke









10 bröd


2 1/2 dl filmjölk
25 g jäst
50 g mjukt smör
1 msk brödsirap
1 tsk salt
4 dl fullkornsvetemjöl
3 dl vetemjöl
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl sesamfrön
1 msk flingsalt

1. Värm filmjölken till 37°. Rör ut jästen i filmjölken i en bunke. Tillsätt smör, sirap, salt, fullkornsvetemjöl och större delen av vetemjölet. Spara lite till utbakningen.

2. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa cirka 30 minuter.

3. Sätt ugnen på 200°. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och dela den i 10 bitar. Kavla ut bitarna så tunt som möjligt. Kavla sist med kruskavel eller nagga med gaffel.

4.
Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla med vatten och strö över solroskärnor, sesamfrön och flingsalt.

5. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter tills de fått färg och blivit spröda. Låt bröden svalna på galler. Bryt i bitar.


-Gott knäckebröd. Räcker med bara smör på! Är nog mer ett buffé bröd då det är salt på. Mums:)

-Tänk på att kavla ut väldigt tunt. Är rätt svårt att få de jämntunna, på vissa partier märktes det att jag inte lyckats helt, men de blev lite mjukare bara. Får väl prioritera och äta upp dem först.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0