Grönsakswok med kyckling och mango chutney sås







Grönsakswok med kyckling:

1 burk black eyed beans
1 msk olja
2 skivade morötter
225g färska eller tinade haricots verts
80g schalotten lök
100g osaltade cashewnötter


Kycklingen:

Stek kycklingen lite lätt i stekpannan så den får lite färg på båda sidorna och krydda den. Lägg den sedan på galler i ugnen och låt den bli färdig där. Ha något under gallret, så att köttsaften kan rinna ner på det, så du slipper rengöra hela ugnen sen.

Mango chutney sås:

Så mycket creme fraiche och mango chutney som ni själva tycker blir bra. Salta och peppra lite och rör om allt.


Gör så här:

1. Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.

2. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Stek morötterna några minuter på hög värme. Rör hela tiden. Tillsätt haricots verts och stek ytterligare någon minut under omrörning. Vänd ner lök, bönor och cashewnötter, stek någon minut tills allt är varmt.

3. Servera grönsakswoken med såsen, riset och kycklingen. :)

-Jättegod rätt. Blev mycket över också, som blir perfekt att ha som lunch.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0