Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav



För fyra personer


4 rödbetor
2 tsk socker
2 msk ättiksprit
2 rödlökar
8 cm purjolök
1 paket fryst renskav
200g skogschampinjoner
Cirka 100g roman eller cosmopolitansallad
1dl plockad persilja
1/2 dl frysta lingon
Vatten
Olivolja
Salt
Svartpeppar


Gör så här:

1. Koka upp 1 liter vatten, socker, ättika och 1tsk salt i en kastrull. Lägg i rödbetorna och koka dem mjuka under lock. Häll av. Gnid av skalet på rödbetorna under rinnande kallt vatten. Skär i klyftor.

2. Skala, dela och skär rödlöken i strimlor. Ansa och skär purjolöken i strimlor.

3. Fräs renskavet i en stekpanna, gärna av gjutjärn, i 3msk olja. Lossa skavbitarna från varandra och finfördela under stekningen.

4.
Lägg i champinjonerna, gärna hela, och låt dem få färg. Tillsätt 1 msk olja och rödlöken, fräs ytterligare någon minut. Blanda i purjolöken och ta pannan från värmen. Krydda med salt och peppar.

5. Tillsätt rivna salladsblad och persilja när fräset svalnat något. Blanda ner rödbetor och strö över lingon. Servera genast.

- En av de godaste salladerna jag ätit. Riktigt mumsigt:) Hade aldrig ätit renskav förut, så detta blev en positiv överaskning:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0