Gjutjärnssallad med rödbetor och renskav

För fyra personer
4 rödbetor
2 tsk socker
2 msk ättiksprit
2 rödlökar
8 cm purjolök
1 paket fryst renskav
200g skogschampinjoner
Cirka 100g roman eller cosmopolitansallad
1dl plockad persilja
1/2 dl frysta lingon
Vatten
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
1. Koka upp 1 liter vatten, socker, ättika och 1tsk salt i en kastrull. Lägg i rödbetorna och koka dem mjuka under lock. Häll av. Gnid av skalet på rödbetorna under rinnande kallt vatten. Skär i klyftor.
2. Skala, dela och skär rödlöken i strimlor. Ansa och skär purjolöken i strimlor.
3. Fräs renskavet i en stekpanna, gärna av gjutjärn, i 3msk olja. Lossa skavbitarna från varandra och finfördela under stekningen.
4. Lägg i champinjonerna, gärna hela, och låt dem få färg. Tillsätt 1 msk olja och rödlöken, fräs ytterligare någon minut. Blanda i purjolöken och ta pannan från värmen. Krydda med salt och peppar.
5. Tillsätt rivna salladsblad och persilja när fräset svalnat något. Blanda ner rödbetor och strö över lingon. Servera genast.
- En av de godaste salladerna jag ätit. Riktigt mumsigt:) Hade aldrig ätit renskav förut, så detta blev en positiv överaskning:)

Kommentarer
Trackback