Fullkornsbröd


Detta behövs för 2 bröd
2 dl krossad råg
4 dl vatten
5 dl filmjölk
25 g jäst
1/2 dl honung
2 tsk salt
2 msk rapsolja
5 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
Sesamfrön
Ugn:
200°
Gör så här:
1. Koka råg och vatten i 5 minuter under omrörning. Låt svalna till rumstemperatur.
2. Rör i filmjölken och smula i jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt, olja, rågsikt och mjöl. Arbeta degen väl och låt den sedan jäsa övertäckt i 1 timme.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två bitar och forma limpor. Lägg i smorda brödformar, 1 1/2 l och låt stå i kylen över natten.
4. Ta fram formarna och låt bröden jäsa medan ugnen blir varm.
5. Pensla med vatten och strö på sesamfrön. Grädda i 35minuter. Ta bröden ur formarna och grädda i ytterligare 5minuter.
-Jättegott:) Är som rostbröd:) Gott som bara den:)

Kommentarer
Trackback