Fullkornsbröd





Detta behövs för 2 bröd


2 dl krossad råg
4 dl vatten
5 dl filmjölk
25 g jäst
1/2 dl honung
2 tsk salt
2 msk rapsolja
5 dl rågsikt
5 dl vetemjöl
Sesamfrön

Ugn:
200°

Gör så här:

1. Koka råg och vatten i 5 minuter under omrörning. Låt svalna till rumstemperatur.

2.
Rör i filmjölken och smula i jästen. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, salt, olja, rågsikt och mjöl. Arbeta degen väl och låt den sedan jäsa övertäckt i 1 timme.

3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i två bitar och forma limpor. Lägg i smorda brödformar, 1 1/2 l och låt stå i kylen över natten.

4. Ta fram formarna och låt bröden jäsa medan ugnen blir varm.

5. Pensla med vatten och strö på sesamfrön. Grädda i 35minuter. Ta bröden ur formarna och grädda i ytterligare 5minuter.

-Jättegott:) Är som rostbröd:) Gott som bara den:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0