Fläskkarré med belugalinssallad och chilicréme fraiche





1kg fläskkarré utan ben
1/2 påske Maria bbq rub
3dl kokta svarta beluga linser
1 röd paprika, finhackad
1 rödlök, finhackad
1/2 påse bland sallad
1 citron, saft + rivet skal
1 msk olivolja
1dl lätt créme fraiche paprika/chili
4 portioner potatisklyftor
1 msk olivolja
Salt och peppar

Sätt ugnen på 250°.

Gnid in fläskkarrén runt om med Santa Maria rub. Stek hastigt i panna för fin färg och låt steka färdigt i ugn i 150° tills innertemperaturen nått 65°.Låt sedan vila innan den skärs upp.

Koka linserna enligt instruktion. Blanda linserna med paprika, rödlök, blandad sallad, citron och olivolja, smaka av med salt och peppar.

Servera med lätt créme fraiche paprika/chili och ugnsrostade potatisklyftor.

-Den här rätten bjöd vi kompisar på i helgen. En rätt vi aldrig gjort förut, men som blev väldigt god:) Vi tog även vanlig créme fraiche och hade som komplement till den andra såsen.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0