Enkelt surdegsbröd

Detta recept blir till två bröd!
1 påse jästmix för surdegsbröd
4 dl grovt rågmjöl
7 dl vetemjöl special
5 dl mild yoghurt
1 msk stött kummin
1/2 tsk salt
50 g mjukt smör
2msk brödsirap
1. Blanda jästmix, rågmjöl och det mesta av vetemjölet i en bunke.
2. Värm yoghurten till 40°. Häll i yoghurt, kummin, salt, smör och sirap i mjölblandningen.
3. Arbeta degen smidig, ca 10minuter. Låt den jäsa cirka 45minuter.
4. Sätt ugnen på 225°. Dela degen i två delar och forma till limpor. Pensla med vatten och rulla i grovt rågmjöl. Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper i cirka 45 minuter.
5. Sänk temperaturen till 200°. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35minuter. Låt bröden svalna på galler.
-Underbart gott bröd. Alltid roligt att baka bröd:)

Kommentarer
Trackback