Christinas frukostbröd



Cirka 20 stycken
Ugn: 225°
12g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 msk olivolja
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl linfrön
1 dl hackade hasselnötter
2 dl havregryn
9 dl fullkornsdinkelmjöl (7 till degen och 2 till utbakningen)
Rör ut jästen i vattnet och rör ihop alla ingredienser, helst i en köksmaskin. Arbeta degen i maskin i 10 minuter eller rör ordentligt för hand med en rejäl slev. Degen ska vara kladdig. Låt degen jäsa 1 timme och 30 minuter under bakduk.
Knåda in utbakningsmjölet i degen och kavla ut till en lång, cirka 10 cm bred remsa som är 1 1/2 cm tjock. Skär cirka 20 bitar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla bröden med uppvispat ägg oc strö över sesamfrön. Jäs bröden 30 minuter och grädda dem sedan mitt i ugnen cirka 12 minuter.
-Bröd med väldig nötig smak, men som är väldigt god. Man vänjer sig vid smaken. Ett bröd som mättar väldigt bra också:)

Kommentarer
Trackback