Choklad mazariner
Ingredienser för 16 stycken mazariner:)
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1/2 dl strösocker
100 g kylskåpskallt smör
1 ägg
Fyllning:
200 g mandelmassa
100 g rumsvarmt smör
3 ägg
2 msk kakao
Glasyr:
3 dl florsocker
1-2 msk vatten
1. Blanda de torra ingredienserna och nyp ihop med smör. Tillsätt ägg och arbeta ihop till en deg. Täck med plastfolie och låt vila minst 1 timme i kylskåp.
2. Riv mandelmassa till fyllningen och vispa ner smör till en slät konsistens. Tillsätt ägg och kakao.
3. Tryck ut chokladdegen i smorda mazarinformar. Fyll formarna till hälften med fyllningen. Grädda mitt i ugnen i 175°, cirka 15minuter. Låt svalna.
4. Rör ihop ingredienserna till glasyren och bred på ett tunt lager.
-De var väldigt goda:) Dessa gjorde vi till Alfreds sista dag på praktiken, som han skulle bjuda hans kollegor på. Men oturligt nog hade alla åkt på kurs när han skulle bjuda på dem:(
Kommentarer
Trackback