Bovetebröd





1 bröd

4 msk margarin
2 äggulor
3-4 msk socker
2 1/2 dl bovetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
3 msk äppelmos
2 äggvitor, hårt vispade

Sätt ugnen på 200°. Vispa margarin, socker och äggulor pösigt.

Blanda i bivetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt mjölk och äppelmos.

Vispa äggvitorna till hårt skum, vänd ner i blandningen.

Häll smeten i en väl smord avlång brödform, mjölad med bovetemjöl.

Grädda i ugn i 35-40 minuter.

-Detta brödet är gott, men smakar sötare än vanligt bröd. Tips är att ta ur brödet ur formen direkt när brödet tas ur ugnen.Lägg sedan på galler för att svalna. Gott att äta med smör och ost på:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0