Avokadosallad med sidfläsk och tomatröra









För 4 personer

300g rimmat siffläsk i bit
2 askar sockerbönor
1 knippe salladslök
2 avokador
1/2 lime
Cirka 100g roman eller cosmopolitansallad
1 påse baby spenat
1/2 ask solrosskott
Smör, flingsalt, nymalen svartpeppar

Tomatröra:

1 burk soltorkade tomater (200g)
2 msk färskpressad limejuice
1 dl keso

Gör så här:

1. Börja med röran. Häll av och finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda med limejuice och keso.

2. Skär sidfläsket i tunna skivor. Stek det kanprigt i 1 msk smör i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.

3. Strimla sockerbönor och salladslök. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i skivor. Pressa över lite limejuice. Bryt salladen i grova bitar.

4. Blanda sockerbönor, salladslök, avokado, sallad, rucola och solrosskott.

5. Varva sallad och tomatröra i en skål eller på ett serveringsfat. Toppa med sidfläsket. Strö över flingsalt och mal över lite peppar.

-God sallad men blir lite tjatigt efter ett tag. Väldigt många olika smaker som nästan gör det starkt i munnen, därför är det extra gott med avokado i salladen. Hade tyckt det varit roligare för ögonen om det hade varit fler färger i salladen än allt det gröna. Lite rött och gult med mera:) Ska vara fröjd för ögonen när man äter maten;) Ser maten fin ut, blir det automatiskt bättre upplevelse:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0