Avokadosallad med sidfläsk och tomatröra




För 4 personer
300g rimmat siffläsk i bit
2 askar sockerbönor
1 knippe salladslök
2 avokador
1/2 lime
Cirka 100g roman eller cosmopolitansallad
1 påse baby spenat
1/2 ask solrosskott
Smör, flingsalt, nymalen svartpeppar
Tomatröra:
1 burk soltorkade tomater (200g)
2 msk färskpressad limejuice
1 dl keso
Gör så här:
1. Börja med röran. Häll av och finhacka de soltorkade tomaterna. Blanda med limejuice och keso.
2. Skär sidfläsket i tunna skivor. Stek det kanprigt i 1 msk smör i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Strimla sockerbönor och salladslök. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i skivor. Pressa över lite limejuice. Bryt salladen i grova bitar.
4. Blanda sockerbönor, salladslök, avokado, sallad, rucola och solrosskott.
5. Varva sallad och tomatröra i en skål eller på ett serveringsfat. Toppa med sidfläsket. Strö över flingsalt och mal över lite peppar.
-God sallad men blir lite tjatigt efter ett tag. Väldigt många olika smaker som nästan gör det starkt i munnen, därför är det extra gott med avokado i salladen. Hade tyckt det varit roligare för ögonen om det hade varit fler färger i salladen än allt det gröna. Lite rött och gult med mera:) Ska vara fröjd för ögonen när man äter maten;) Ser maten fin ut, blir det automatiskt bättre upplevelse:)

Kommentarer
Trackback