Svamplasange med spenat



1 paket fryst hackad bladspenat
300 g färsk svamp
2 pressade vitlöksklyftor
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 palsternackor
1/2 dl vetemjöl
1 liter mjölk
2 dl riven ost
1 tsk salt
1krm svartpeppar
Cirka 10 lasangeplattor
- Tina spenaten och krama ur överflödigt vatten. Skiva och fräs svampen i smör. Tillsätt spenat och vitlök. Salta och peppra.
- Skala och skär palsternackor i bitar. Koka bitarna mjuka i saltat vatten. Blanda ner dem i spenaten.
- Blanda mjöl och mjölk i en kastrull, koka upp under omrörning. Rör i ost, salt och peppar.
- Varva spenat och svamp med ostsås och lasangeplattor. Häll sås överst. Toppa med riven ost. Ställ in i ugnen i 200 grader, cirka 45 minuter. Servera med sallad.
- Jag som inte är så jätteförtjust i svamp, tyckte detta var gott. Blev riktigt krämig och god:) I sommar måste jag testa smörstekta kantareller. Alla säger att det är så gott!

Kommentarer
Trackback