Rabarberkyckling


4 portioner
500g kycklingfiléer
1 tsk salt
Smör
3 dl rabarber i bitar
2dl vispgrädde
1-2 msk honung
2 msk kycklingfond
1/2 tsk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad gräslök
Sätt ugnen på 225°. Salta kycklingen och bryn den i smör i en stekpanna. Lägg kyckling och rabarber i en ugnssäker form. Vispa ihop övriga ingredienser och häll det i formen. Tillaga i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Garnera med gräslök. Servera med färskpotatis eller ris.
- Väldigt speciell rätt, men var bara tvungen att testa. Tyvärr glömde vi vitlöken, så vi får allt göra om den här någon gång och testa hur det smakar med. Roligt ändå att testa rabarber i mat och inte bara när man bakar. Blev förvånansvärt bra!

Kommentarer
Trackback