Het bakpotatis



4 stora bakpotatisar
1 paket älgskav
2 hackade gullökar
1 dl sweetchili sås
1 tsk worchestershiresås
1 pressad vitlöksklyfta
Grovmalen svartpeppar och salt
Gräddfil
Gräslök
- Borsta potatisarna under rinnande vatten och picka dem med en gaffel. Baka potatisarna på galler i 200 grader cirka 1 timma. Fräs under tiden älgskaven i lite matfett tillsammans med löken i en stekgryta. Tillsätt övriga ingredienser och låt röran sakta puttra i cirka 10 minuter. Späd med lite vatten om det blir för torrt.
- Skär ett kryss i varje potatis eller skär potatisarna i två halvor. Fördela sen röran över potatisarna. Klicka på lite gräddfil och strö över gräslök. Servera med en sallad till.
- Jättegott! Inte riktigt de ingredienserna man är van vid att äta till bakpotatis, men det blev bra ändå :) Med en sallad till blir det ännu mer matigt och mättande.

Kommentarer
Trackback