Grahamsfrallor







12 stycken

300g dinkelmjöl fullkorn
200g vetemjöl
1 tsk salt
1/2 paket jäst
3 dl vatten

Pensla med:

Vatten
Havregryn

  1. sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjölet och saltet i en bunke. Rör ut jästen i fingervarmt vatten, blanda ner i mjölet och arbeta till en smidig deg.
  3. Knåda sedan degen för hand på ett mjölat bord i 5 minuter. Täck över med en handduk och låt jäsa på varm plats i en timme, tills degen har blivit dubbelt så stor.
  4. Ta upp degen, knåda den och forma till 12 frallor. Lägg frallorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 15 minuter.
  5. Pensla frallorna med vatten, strö över havregryn och grädda i cirka 30 minuter. Låt svalna och servera antingen varma eller kalla.

- När de precis var klara var ytan på frallorna väldigt hård. Jag löste det med att lägga dem i påsar över natten. På morgonen när vi skulle äta frukost, var de mjuka och färdiga att äta. De fick lite tråkig och blek färg, men smaken var det absolut inget fel på :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0