Citron och honungskyckling



3 kycklingfiléer
300g bladspenat, fryst och tinad
Smör till stekning
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
3dl bulgur
1 stor citron
5dl hönsbuljong
1 1/2 msk flytande honung
- Fräs spenaten i smör. Pressa över vitlök, salta och peppra. Koka bulgurn i buljong. Skär fyra citronskivor.
- Bryn kycklingfiléerna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Pensla filéerna med honung, salta och peppra och lägg en skiva citron på varje. Pressa över resten av citronen, ställ in i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter eller tills de är genomstekta.
- Blanda bulgur med spenat.
- Servera kycklingen med citronsky, bulgur och en sallad med apelsin, basilika och rödlök.
- Var skeptiskt till den här rätten i början, men oj så fel jag hade. Detta blev riktigt gott och allt passade ihop. Trodde det skulle bli torrt, men det blev det inte heller. Testa detta!

Kommentarer
Trackback