Citron och honungskyckling







3 kycklingfiléer
300g bladspenat, fryst och tinad
Smör till stekning
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar
3dl bulgur
1 stor citron
5dl hönsbuljong
1 1/2 msk flytande honung

  1. Fräs spenaten i smör. Pressa över vitlök, salta och peppra. Koka bulgurn i buljong. Skär fyra citronskivor.
  2. Bryn kycklingfiléerna och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Pensla filéerna med honung, salta och peppra och lägg en skiva citron på varje. Pressa över resten av citronen, ställ in i ugnen i 225 grader, cirka 15 minuter eller tills de är genomstekta.
  3. Blanda bulgur med spenat.
  4. Servera kycklingen med citronsky, bulgur och en sallad med apelsin, basilika och rödlök.

- Var skeptiskt till den här rätten i början, men oj så fel jag hade. Detta blev riktigt gott och allt passade ihop. Trodde det skulle bli torrt, men det blev det inte heller. Testa detta!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0