Chokladmaränger

Cirka 13 stycken
Ugn 125 grader
100g mörk choklad
3 ägg, endast vitor
1 1/2 dl strösocker
Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt den svalna. Vispa äggvitorna och 1/3 av sockret till ett fast, vitt skum.
Tillsätt restrerande socker och fortsätt vispa till ett ännu fastare skum.
Ringla (inte rör eller blanda) ner chokladen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Se till att få med lite choklad på varje maräng.
Grädda 1 timme och 30 minuter.
Låt de gärna ligga kvar på plåten över natten i rumstemperatur, så blir de riktigt torra och spröda.
- Jättegoda och känns lyxiga. Passar att äta som de är, gärna till te eller kaffe eller krossa över glass m.m.

Kommentarer
Trackback