Chokladmaränger



Cirka 13 stycken

Ugn 125 grader


100g mörk choklad
3 ägg, endast vitor
1 1/2 dl strösocker

Smält chokladen i ett vattenbad. Ta chokladen från värmen och låt den svalna. Vispa äggvitorna och 1/3 av sockret till ett fast, vitt skum.

Tillsätt restrerande socker och fortsätt vispa till ett ännu fastare skum.

Ringla (inte rör eller blanda) ner chokladen i äggviteskummet. Klicka upp maränger på en plåt med bakplåtspapper. Se till att få med lite choklad på varje maräng.

Grädda 1 timme och 30 minuter.

Låt de gärna ligga kvar på plåten över natten i rumstemperatur, så blir de riktigt torra och spröda.

- Jättegoda och känns lyxiga. Passar att äta som de är, gärna till te eller kaffe eller krossa över glass m.m.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0