Blåbärssmulpaj med vallmo

 
 
 
1 paj
 
Smuldeg :
250g kallt smör
1 1/2 dl råsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl vallmofrön
3dl havregryn
 
Fyllning :
 
1 1/2 liter  Blåbär
1 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
 
Glass till servering
 
  • Sätt ugnen på 200grader. Tärna smöret i små bitar och nyp ihop det med råsocker och vetemjöl tills det blir till en smulig deg.
  • Blanda försiktigt i vallmofrön och havregryn utan att grynen går sönder för mycket.
  • Blanda blåbär med strösocker och potatismjöl och häll fyllningen i botten av en gjutjärnspanna.
  • Strö smuldegen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
  • Servera med glass.
- Det skulle vara 1 1/2 liter blåbär, men vi använde faktiskt endast 500g. Gick bra det också :) Blev lite extra smuldeg till blåbären istället, vilket inte gjorde någonting;) Inte den godaste pajen jag ätit, men enormt god ändå:) Blåbär är ju så gott!!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0