Blåbärssmulpaj med vallmo



1 paj
Smuldeg :
250g kallt smör
1 1/2 dl råsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl vallmofrön
3dl havregryn
Fyllning :
1 1/2 liter Blåbär
1 dl strösocker
3/4 dl potatismjöl
Glass till servering
- Sätt ugnen på 200grader. Tärna smöret i små bitar och nyp ihop det med råsocker och vetemjöl tills det blir till en smulig deg.
- Blanda försiktigt i vallmofrön och havregryn utan att grynen går sönder för mycket.
- Blanda blåbär med strösocker och potatismjöl och häll fyllningen i botten av en gjutjärnspanna.
- Strö smuldegen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
- Servera med glass.
- Det skulle vara 1 1/2 liter blåbär, men vi använde faktiskt endast 500g. Gick bra det också :) Blev lite extra smuldeg till blåbären istället, vilket inte gjorde någonting;) Inte den godaste pajen jag ätit, men enormt god ändå:) Blåbär är ju så gott!!

Kommentarer
Trackback