Köttfärssås och spagetti



4 portioner

500g nötfärs
3 morötter
Salt och peppar
1 burk med krossade tomater
Rester från tomatsoppan vi åt för någon dag sen
Grönsaksbuljong
Oregano
1 stor gullök
Smör till att steka med

Spagetti
Parmesan till topping

Ta resterna från tomatsoppan och blanda med de krossade tomaterna i en stor gryta. Bryt sönder en grönsaksbuljongtärning. Låt puttra på svag värme så länge du vill (vi lät den puttra i 2 timmar). Smakerna blir bättre om de får dra till sig ett tag. Rör om då och då under tiden.

Skala och hacka gullöken. Fräs detta i en stekpanna med lite smör. När löken blivit mjuk är den färdig. Häll i den tinade färsen och fräs tills ingenting är rosa längre. Blanda sedan i tomatröran från grytan. Krydda med oregano, salt och peppar. Låt sedan köttfärsen puttra på svag värme ytterligare cirka 40 minuter.

Precis innan servering kokas pastan.

Vid servering hyvlas parmesan på toppen.

-En underbart god köttfärssås och spagetti. Den godaste jag ätit någon gång! Blev väldigt mustig och smakrik! Namnam!!:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0