Klassisk kladdkaka


Igår på min och Alfreds årsdag åt vi kladdkaka till efterrätt:) Det var mumsigt, men mäktigt! Med banan och grädde till blev det extra gott. Var bara tvungen att göra grädden rosa;)
100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 21 cm i diameter. Smält smöret på låg värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt, rör ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar. Häll smeten i formen och grädda 10-20 minuter (beroende på hur kladdig kaka du vill ha) i 200°.
Hur enkel som helst att göra och går hur fort som helst:) Extra bra att göra om man exempelvis får oväntade gäster:)

Kommentarer
Trackback