Hamburgerbröd


Innan dem gräddades:)




Färdiggräddade:)


Mumsiga:)


:D


Vi fick 9 stycken av det här receptet, men de blev väldigt stora, så vill man kan man säkert få i alla fall 14 stycken! :)

Först måste du göra en matbrödsbas (som funkar till många fler recept än bara hamburgerbröd)

Du behöver:

50g jäst
5 dl vatten, 37°
1 msk salt
1 dl olja, valfri efter smak
5 dl vetemjöl
8 dl vetemjöl special


-Smula ner jästen i vattnet och rör om tills det löses upp.

-Slå vätskan, salt, olja och mjöl i en bunke eller degblandare.

-Knåda i degblandaren i 15 minuter eller för hand ungefär dubbelt så länge. (vi använde elvisp med degkrokar).

-Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Eller till dubbel storlek.

(hit gjorde vi, sen gick vi över på själva hamburgerreceptet)

-Sätt ugnen på 200°. Baka ut degen i önskad form och låt jäsa i 30 minuter under duk.

-Forma och grädda i ugn cirka 20-40 minuter beroende på form och storlek.



Hamburgerbröd:


-Gör en basdeg enligt instruktionena ovan.

-Efter första jäsningen, dela upp degen i så många bitar du vill, beroende på storlek.

-Rulla bitarna till bollar och platta ut dem. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 30 minuter.

-Sätt ugnen på 225°.

1ägg, vispat
1msk mjölk



- Vispa ägg och mjölk och pensla bröden med blandningen.  Strö över humburgertopping.

-Grädda i ugn 10-15 minuter. Låt svalna på galler. Dela bröden och fyll med det du vill ha.



Topping:

1/2 msk polentagryn
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk sesamfrön
1/2 msk flingsalt


Blanda alla ingredienserna och häll över på bröden.



Väldigt goda bröd! :) Gott med den goda toppingen som gav lite hetta :)




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Hannasgodaste

Häng med mig och min sambo i köket när vi lagar mat och bakar :)

RSS 2.0