Hamburgerbröd

Innan dem gräddades:)


Färdiggräddade:)

Mumsiga:)

:D
Vi fick 9 stycken av det här receptet, men de blev väldigt stora, så vill man kan man säkert få i alla fall 14 stycken! :)
Först måste du göra en matbrödsbas (som funkar till många fler recept än bara hamburgerbröd)
Du behöver:
50g jäst
5 dl vatten, 37°
1 msk salt
1 dl olja, valfri efter smak
5 dl vetemjöl
8 dl vetemjöl special
-Smula ner jästen i vattnet och rör om tills det löses upp.
-Slå vätskan, salt, olja och mjöl i en bunke eller degblandare.
-Knåda i degblandaren i 15 minuter eller för hand ungefär dubbelt så länge. (vi använde elvisp med degkrokar).
-Låt jäsa under bakduk i 40 minuter. Eller till dubbel storlek.
(hit gjorde vi, sen gick vi över på själva hamburgerreceptet)
-Sätt ugnen på 200°. Baka ut degen i önskad form och låt jäsa i 30 minuter under duk.
-Forma och grädda i ugn cirka 20-40 minuter beroende på form och storlek.
Hamburgerbröd:
-Gör en basdeg enligt instruktionena ovan.
-Efter första jäsningen, dela upp degen i så många bitar du vill, beroende på storlek.
-Rulla bitarna till bollar och platta ut dem. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk i 30 minuter.
-Sätt ugnen på 225°.
1ägg, vispat
1msk mjölk
- Vispa ägg och mjölk och pensla bröden med blandningen. Strö över humburgertopping.
-Grädda i ugn 10-15 minuter. Låt svalna på galler. Dela bröden och fyll med det du vill ha.
Topping:
1/2 msk polentagryn
1/2 msk chiliflakes
1/2 msk sesamfrön
1/2 msk flingsalt
Blanda alla ingredienserna och häll över på bröden.
Väldigt goda bröd! :) Gott med den goda toppingen som gav lite hetta :)

Kommentarer
Trackback